This Dutch Museum is Covered in Grass and Has a Rooftop Walkway

1
Photography © Ronald Tilleman

After an eight-month redesign by Studio Marco Vermeulen, the Biesbosch Museum in Werkendam, The Netherlands, opened to the public this summer.

2
Photography © Ronald Tilleman

The museum has been completely transformed and extended, with a new wing that opens to its surroundings

3
Photography © Ronald Tilleman

To avoid any unnecessary waste of material or energy, the hexagonal structure of the original Biesbosch Museum pavilions was retained.

4
Photography © Ronald Tilleman

The designers included a path on top of the museum, to allow you to walk through the green roof.

5
Photography © Ronald Tilleman

Here you can see how the path winds its way through the roof.

6
Photography © Ronald Tilleman

The path leads you to a lookout that has views of the surrounding parkland.

7
Photography © Ronald Tilleman

A large glass wall breaks up the greenery and welcomes you to the museum.

8
Photography © Ronald Tilleman

At night, you can clearly see the lit up interior of the museum.

9
Photography © Ronald Tilleman

An outdoor seating area has been added to for visitors to take a break.

10
Photography © Ronald Tilleman

The museum has an organic restaurant, with views of the nearby water and landscape.

11
Photography © Ronald Tilleman

12
Photography © Ronald Tilleman

Here’s another view of the restaurant’s dining area.

13
Photography © Ronald Tilleman

A water feature leads you through to the museum space.

14
Photography © Ronald Tilleman

The permanent exhibition has been designed by Studio Joyce Langezaal, and explains the historical development of the region.

15
Photography © Ronald Tilleman

16
Photography © Ronald Tilleman

This room has ‘grass’ covered seating, where visitors can sit and watch videos on the wall.

17
Photography © Ronald Tilleman

Via Contemporist

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave Your Comment Below

More Inspiring Stories