This Writer’s Shed Was Designed To Be A Quiet Haven In The Big City

1

WSD Architecture were commissioned by their client, an author and illustrator, to design and build a backyard shed where they could work, at the end of their property in the London Borough of Hackney.

h/t: contemporist

2

“The design responds to the client’s passion for children’s literature and mythologies. The space is conceived as a haven in the city; a fairy-tale hut at the bottom of the garden where the client can retreat and immerse himself in his work.”, says architects.

3

“Externally, the glowing cedar facade, shingle cladding, log store and chimney all play a part in creating this world. Inside, a large north-facing skylight floods the workspace with natural light.”

4

“On the gable wall, a bookcase meanders around the wood burning stove, providing a centre piece for the client to store his library of books. Looking back out over the garden, the glazed sliding door gives onto a covered verandah – a space perfect to enjoy the very worst of the British weather.”

5
6
7
8
9
10
11
12

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave Your Comment Below

More Inspiring Stories